top of page

Αναχωρήσεις:
12/07, 19/07, 26/07, 02/08, 09/08, 16/08, 23/08

 

Larnaca   Sofia  Bulgaria Air   FB 856   10:35  12:50

Sofia   Larnaca  Bulgaria Air   FB 855   07:50   09:55

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ - ΣΟΦΙΑ - ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για τη Σόφια την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Άφιξη, παραλαβή και αναχώρηση για το όμορφο και γραφικό Βελίκο Τάρνοβο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ - ΡΟΥΣΕ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρόγευμα και στη συνέχεια ξεκινά η γνωριμία μας με το Βελίκο Τάρνοβο που είναι χτισμένο στις όχθες του ποταμού Γιάντρα, με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική. Σήμα κατατεθέν της πόλης είναι το επιβλητικό μεσαιωνικό φρούριο Τσάρεβετς, με καταπληκτική θέα. Το φρούριο αποτέλεσε έδρα της Βουλγάρικης Αυτοκρατορίας κατά την περίοδο 1185-1393. Συνεχίζουμε για την πόλη Ρούσε που βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Βουλγαρίας, στις όχθες του Δούναβη και είναι το σημαντικότερο ποτάμιο λιμάνι της Βουλγαρίας. Η πόλη που ονομάζεται και «μικρή Βιέννη» είναι γνωστή για την υπέροχη Νεομπαρόκ και Νεοροκοκό αρχιτεκτονική της, την οποία και θα θαυμάσουμε στη σύντομη περιήγηση μας. Τελικός μας προορισμός το Βουκουρέστι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Μετά το πρόγευμα ξεκινάμε την πανοραμική μας ξενάγηση από την Ρωμαϊκή Πλατεία, την Αψίδα του Θριάμβου, το Μουσείο του Χωριού, την Πλατεία του Ελεύθερου Τύπου, το Δημαρχείο και το πάρκο Cismigiu, τη Νομική Σχολή, την Όπερα και την Ιατρική Σχολή «Carol Davilla». Συνεχίζουμε για το Προεδρικό Παλάτι Cotroceni, τον Βοτανικό Κήπο και τη Στρατιωτική Ακαδημία. Οδηγώντας κατά μήκος του ποταμού Dambovita θα φτάσουμε στο επιβλητικό Σπίτι του Λαού. Συνεχίζουμε για το Πατριαρχείο, την Πλατεία Πανεπιστημίου, την Ελληνική Εκκλησία και τον Πύργο της Πυροσβεστικής. Ελεύθερος χρόνος στη παλιά πόλη για ψώνια. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΣΙΝΑΙΑ - ΜΠΡΑΝ - ΜΠΡΑΣΟΒ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την θρυλική περιοχή της Τρανσυλβανίας. Πρώτος σταθμός το ορεινό θέρετρο Σινάια για να επισκεφθούμε το μοναστήρι του Κατακουζηνού, ο οποίος ήταν απόγονος Βυζαντινών Αυτοκρατόρων και είχε δώσει διαταγή να χτιστεί το μοναστήρι το 1696 μετά που γλύτωσε ως εκ θαύματος από δολοφόνους. Ακολούθως θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό παλάτι Πέλες και θα συνεχίσουμε με επίσκεψη περίφημο κάστρο Μπράν ή αλλιώς Κάστρο του Δράκουλα. Το κάστρο χτίστηκε το 1377 με σκοπό να προστατεύσει την γύρω περιοχή από τους εισβολείς. Θα επισκεφθούμε επίσης και τη μεσαιωνική πόλη Μπρασόβ του 18ου αιώνα. Στη μαγευτική αυτή πόλη που περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους, θα δούμε τη Μαύρη Εκκλησία που χρονολογείται από το 1477 (τη μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία στη Ρουμανία), και την κεντρική πλατεία με το Δημαρχείο. Επιστροφή στο Βουκουρέστι. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΠΛΕΒΕΝ - ΣΟΦΙΑ

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για τη Σόφια. Καθοδόν θα επισκεφθούμε την πόλη Πλέβεν, που βρίσκεται καταμεσής της κοιλάδας του Δούναβη. Τα μουσεία στρατιωτικής ιστορίας που βρίσκονται στην πόλη είναι από τα παλαιότερα στην ιστορία της χώρας, τα οποία άνοιξαν μετά την απελευθέρωση της Βουλγαρίας από την Οθωμανική εξουσία το 1878. Μετά τη ξενάγηση μας συνεχίζουμε για τον τελικό προορισμό μας τη Σόφια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΣΟΦΙΑ

Πρόγευμα και ακολουθεί ξενάγηση της Σόφιας που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Βίτοσα. Θα επισκεφθούμε τον Ναό του Αλεξάντερ Νέφσκι, το Προεδρικό Μέγαρο, το ιστορικό Κοινοβούλιο, την Ρώσικη εκκλησία και την εκκλησία της Αγίας Nedelya. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος στην όμορφη Σόφια για να πραγματοποιήσετε τις αγορές και τις βόλτες σας. Θα σας γοητεύσουν τα διάφορα μικρά μαγαζάκια με χειροποίητα είδη από νέους καλλιτέχνες που βρίσκονται διάσπαρτα στο κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΣΟΦΙΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΣΟΦΙΑ

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για μια ολοήμερη εκδρομή στη πόλη Πλόβτιβ (Φιλιππούπολη), που πήρε το όνομα της από τον Βασιλιά της Μακεδονίας Φίλιππο τον Β’, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Βουλγαρίας, με τεράστια ιστορία. Θα ξεναγηθούμε στην παλιά πόλη που είναι ιστορικά διατηρητέα, και γνωστή για το ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό της ύφος. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης για να κάνετε τις βόλτες σας. Επιστροφή στη Σόφια και διανυκτέρευση.

8η μέρα: ΣΟΦΙΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρόγευμα (breakfast box) και στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Σόφιας για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στη Λάρνακα εντυπωσιασμένοι από τις Βαλκανικές αυτές χώρες με την πλούσια ιστορία.

Book_Now_Button.png

Περιλαμβάνονται

 

 • Α

 • Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Σόφια – Λάρνακα.

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.

 • Μία αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή μέχρι 10 κιλά.

 • Διαμονή για επτά (7) βράδια σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.

 • Πρόγευμα καθημερινά.

 • Μεταφορές, εκδρομές και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πούλμαν.

 • Έμπειρος Ελληνόφωνος συνοδός/ξεναγός.

 • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

 

 • Εισιτήρια εισόδων στους χώρους επισκέψεων.

 • Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.

 • Ασφάλεια ταξιδιού προαιρετική.

 • Φαγητό στο αεροπλάνο.

 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με αντίθετη ροή, χωρίς να παραληφθεί καμία υπηρεσία.

Όροι και Πολιτική Ακύρωσης

 • Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 40% της αξίας του ταξιδιού

 • Εξόφληση μέχρι 21 μέρες πριν την αναχώρηση

 • Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 100.00 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.

 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [44] και [31] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.

 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [30] και [21] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.

 • Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού.

 • Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.

XT

Image by Alexandr Bormotin

Βουλγαρία - Ρουμανία

8 ΜΕΡΕΣ  από €840

bottom of page