Κωνσταντινούπολη - Τροία - Προύσα

8 Μέρες απο €965

Πτήσεις

DATE FROM          TO              CARRIER            TIME

21/8  ΛΑΡΝΑΚΑ   ΚΑΒΑΛΑ    TUS AIRWAYS  12:50 - 15:00

28/8  ΚΑΒΑΛΑ      ΛΑΡΝΑΚΑ TUS AIRWAYS  16:00 -18:00

 

Πρόγραμμα


1η μέρα-21/8-Τετάρτη: ΛΑΡΝΑΚΑ – ΚΑΒΑΛΑ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για το αεροδρόμιο της Καβάλας. Άφιξη, παραλαβή και αναχώρηση για Αλεξανδρούπολη με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος στην Αλεξανδρούπολη. Διανυκτέρευση.


2η μέρα-22/8-Πέμπτη: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ–ΤΡΟΙΑ-ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ - ΠΡΟΥΣΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Διέλευση συνόρων και είσοδος στην Τουρκία, μέσω Κεσάνης και Καλλίπολης φθάνουμε στο Ετσέαμπατ, απ’ όπου με φέρρυ μπόουτ διασχίζουμε το στενό των Δαρδανελίων και φτάνουμε στα ερείπια της Ομηρικής Τροίας με τον Δούρειο Ίππο. Ξενάγηση και χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Συνεχίζουμε για την Προύσα μια πόλη που περιβάλλεται από πολλά πάρκα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.


3η μέρα-23/8-Παρασκευή: ΠΡΟΥΣΑ - ΓΙΑΛΟΒΑ- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρόγευμα θα κάνουμε περιήγηση της Προύσας και αναχώρηση για να πάρουμε το καράβι για μια μοναδική κρουαζιέρα στα Πριγκηπόνησα. Στάσεις θα κάνουμε στη Χάλκη για επίσκεψη στη Θεολογική σχολή και στην μαγευτική και καταπράσινη Πρίγκηπο. Άφιξη στην Πρίγκηπο και χρόνος ελεύθερος να κάνουμε τον γύρο του νησιού με τις παραδοσιακές άμαξες με τα άλογα, για να θαυμάσουμε τις αρχοντικές ξύλινες επαύλεις με τους ολάνθιστους κήπους. Γεύμα σε παραλιακή ψαροταβέρνα. Συνεχίζουμε προς την Κωνσταντινούπολη αφού πρώτα διασχίσουμε την περίφημη Λεωφόρο της Βαγδάτης (τον ωραιότερο και πιο μοντέρνο, ακριβό δρόμο της Ασιατικής πλευράς) και θα έρθουμε στην Ευρώπη και στο γνωστό χωριουδάκι Ορτάκιοϊ. Τελικός προορισμός η Κωνσταντινούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.


4η μέρα-24/8-Σάββατο: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (Ιππόδρομος- Αγία Σοφία – Υδραγωγείο – Τοπ Καπί)

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για τον Ιππόδρομο, το πρώτο μνημείο που αναγέρθηκε από τον Σέπτημο Σεβήρο, και επεκτάθηκε από τον Μέγα Κωνσταντίνο, αποτελούσε το κέντρο των σημαντικότερων γεγονότων του Βυζαντίου με επιστέγασμα την περίφημη «Στάση του Νίκα» και κατόρθωσε να περισώσει μέχρι τις μέρες μας μερικά στοιχεία από τις λαμπρές διακοσμήσεις του. Συνεχίζουμε για τον περίλαμπρο Ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας, το σύμβολο της ισχύος, της δόξας και το καύχημα της αυτοκρατορίας που προκαλούσε δέος και θαυμασμό στους ξένους περιηγητές και προσκυνητές. Επόμενος σταθμός η Βασιλική Κιστέρνα του Ιουστινιανού, που είναι η μεγαλύτερη από τις εξήντα περίπου δεξαμενές που ανοίχτηκαν και κτίστηκαν στην Πόλη, επί βυζαντινής αυτοκρατορίας. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα στην περιοχή και η επόμενη επίσκεψη μας θα γίνει στο παλάτι Τόπ Καπί. Εδώ βρίσκονται συγκεντρωμένοι όλοι οι θησαυροί των σουλτάνων, όπως χρυσοί θρόνοι, αδαμαντοκόλλητα στιλέτα και πανοπλίες με πολύτιμους λίθους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, Χρόνος ελεύθερος, δείπνο και διανυκτέρευση.


5η μέρα-25/8-Κυριακή: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (Μονή Μπαλουκλή- Μονή της Χώρας – Μονή Βλαχερνών -Πατριαρχείο-Μεγάλη του Γένους Σχολή)

Μετά το πρόγευμα θα επισκεφτούμε τη Μονή της Παναγίας Μπαλουκλιώτισας όπου σύμφωνα με το θρύλο, έγινε το θαύμα με τα ψάρια την ημέρα της Άλωσης, εδώ βρίσκονται και οι τάφοι των Πατριαρχών. Συνεχίζουμε δίπλα από τα Βυζαντινά χερσαία τείχη του Θεοδοσίου και θα δούμε την περίφημη Πύλη του Ρωμανού όπου ήταν το πιο ευάλωτο σημείο. Επόμενη στάση θα κάνουμε στην Μονή της Χώρας με τον αριστουργηματικό ψηφιδωτό διάκοσμο του 14ου αιώνα. Προχωρούμε προς την εκκλησία των Βλαχερνών, εδώ που εψάλλει το 626 μ.Χ. ο «Ακάθιστος Ύμνος». 
Μετά θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια με τα παλιά φαναριώτικα σπίτια όπου θα καταλήξουμε στο ορθόδοξο Πατριαρχείο και θα προσκυνήσουμε στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται η Μεγάλη του Γένους Σχολή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος. Μετά το δείπνο σας προτείνουμε βόλτα στην Λεωφόρο του Πέρα. Διανυκτέρευση.


6η μέρα-26/8-Δευτέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ -ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΒΟΣΠΟΡΟΥ – ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΞΕ – ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ

Μετά το πρόγευμα θα κάνουμε την κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου, όπου, από θαλάσσης, θα θαυμάσουμε τα παλαιά χωριά αλλά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες, φτάνοντας μέχρι την δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Αμέσως μετά θα επισκεφτούμε το ανάκτορο Ντολμα Μπαξε, την τελευταία κατοικία των Οθωμανών Σουλτάνων, με τη πρωτοφανή χλιδή του, χτισμένο στην ακτή του Βοσπόρου. Συνεχίζουμε για τη μεγάλη σκεπαστή αγορά της πόλης, το Καπαλί Τσαρσί με τα 4.000 καταστήματα για ψώνια σε δερμάτινα είδη, αλάβαστρα, είδη δώρων, χρυσαφικά, αντίκες κ.α., χωρίς να παραλείψουμε το απαραίτητο "παζάρι". Το απόγευμα θα περπατήσουμε στα όμορφα και γραφικά στενά του πεζόδρομου του Πέραν, όπου θα σας ενθουσιάσει. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση. 
 


7η μέρα-27/8-Τρίτη: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 

Μετά το πρόγευμα θα περπατήσουμε την πλατεία Τακσίμ, θα δούμε το Ζάππειο Παρθεναγωγείο το Σισμανόγλειο Μέγαρο, την Αγορά της Ρωμυλίας, την στοά Χατζόπουλου, τα μέγαρα των Ευρωπαϊκών προξενείων και τα σημαντικότερα Αρτ-Νουβώ κτίσματα των αρχών του 20ου αιώνα. 
Στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε προς τον Πύργο του Γαλατά, θα δούμε το μουσείο των δερβίσηδων. Η βόλτα μας ολοκληρώνετε στην περίφημη Αιγυπτιακή Αγορά ή αγορά των Μπαχαρικών όπως λέγεται διαφορετικά. Χρόνος ελεύθερος και το βράδυ θα έχουμε δείπνο στο παραδοσιακό εστιατόριο Λωξάνδρα. Διανυκτέρευση.


8η μέρα-28/8-Τετάρτη: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΚΑΒΑΛΑ-ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση νωρίς το πρωί για το αεροδρόμιο της Καβάλας. Άφιξη νωρίς το απόγευμα μετά από ενδιάμεσες στάσεις που θα κάνουμε κατά την διάρκεια του ταξιδιού. Πτήση για Λάρνακα.

 

Τιμοκατάλογος (Οι τιμές είναι ανά άτομο)

Book_Now_Button.png

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα-Καβάλα–Λάρνακα.

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.

 • Διαμονή για 1 βράδυ στην Αλεξανδρούπολη σε ξενοδοχείο 5*.

 • Διαμονή για 1 βράδυ στην Προύσα σε ξενοδοχείο 4*.

 • Διαμονή για 5 βράδια στην Κωνσταντινούπολη σε ξενοδοχείο 4*.

 • Πρόγευμα μπουφέ καθημερινά.

 • Έξι (6) γεύματα ή δείπνα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

 • Μεταφορές και εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.

 • Έμπειρος ελληνόφωνος ξεναγός καθ' όλη την διάρκεια της εκδρομής.

 • Ιδιωτική κρουαζιέρα στο Βόσπορο και στα Πριγκηπόνησα.

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Δαρδανέλια και Γιάλοβα.

 • Άμαξες για την Θεολογική Σχολή της Χάλκης .

 • Φ.Π.Α

 

Δεν Περιλαμβάνονται

 

 • Εισιτήρια εισόδων στους χώρους επισκέψεων.

 • Βίζα εισόδου.

 • Ποτά στα φαγητά.

 • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.

 • Ασφάλεια ταξιδιού προαιρετική.

 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

Όροι και Πολιτική Ακύρωσης

 

 • Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση παρακράτηση ποσού 50 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.

 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 44 και 30 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.

 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 29 και 21 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.

 • Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες και μέχρι την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.

 • Σε περίπτωση μη παρουσίασης (no show), παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.

 • Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.

XT

 • Facebook Classic
 • Instagram Social Icon
 • Wix Twitter page

c

klikdiakopes by Volare Travel

79A Larnacos Avenue
2102 - Nicosia ,Cyprus​

Tel : 22337171

Developed By Volare Travel Ltd  

2021 By Volare Travel

Tel : 00357 22337171