Καλοκαίρι Γύρος Κρήτης

8 Μέρες απο €695

Με απευθείας πτήσεις της OLYMPIC AIRWAYS

Πτήσεις

Departures: 14/07 ,21/07 ,28/07 ,04/08 ,11/08 ,18/08 ,25/08

ΛΑΡΝΑΚΑ   ΗΑΡΑΚΛΕΙΟ         0Α463   12:55 - 14:25

ΗΡΑΚΛΕΙΟ   ΛΑΡΝΑΚΑ            ΟΑ4462  07:00 - 08:25

Διανυκτερεύσεις: Χανιά (3), Ηράκλειο (4)

1η Μέρα: Λάρνακα - Ηράκλειο - Λίμνη Κουρνά - Χανιά
Αναχώρηση από Λάρνακα για Ηράκλειο. Αφιξη, υποδοχή από τους αντιπροσώπους και άμεση αναχώρηση για τα Χανιά, πόλη μοναδικής ομορφιάς με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Κατά την διαδρομή θα σταματήσουμε στη μοναδική φυσική λίμνη Κουρνά. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και βόλτα στη όμορφη λίμνη. Αναχώρηση και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση δωματίων και υπόλοιπη μέρα ελεύθερη για μια πρώτη γνωριμία.

2η Μέρα: Χανιά
Πρόγευμα και σήμερα μαζί με την αρχηγό μας θα έχουμε την περιπατική μας βόλτα στο κέντρο της πόλης, όπου θα επισκεφθούμε την σκεπαστή αγορά, την αγορά δερμάτινων ειδών, θα δούμε τον ομώνυμο Φάρο που δεσπόζει στο Ενετικό λιμάνι, το Ναυτικό Μουσείο, θα περπατήσουμε στην προκυμαία, θα δούμε τα Νεώρια και το «Γυαλί» Τζαμί, θα δούμε την Μονή των Φραγκισκανών, όπου εδώ στεγάζεται και το αρχαιολογικό μουσείο, και θα περάσουμε από την τούρκικη συνοικία Σπλαντζιά. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη για να συνεχίσετε τις βόλτες σας και να κάνετε τα ψώνια σας. Περπατήστε στα στενά δρομάκια της πόλης με τα μικρά καταστήματα από σουβενίρς και τοπικά προιόντα και απολαύστε το φαγητό σας σε ένα από τα πολλά παραδοσιακά ταβερνάκια της πόλης.

3η Μέρα: Μονή Χρυσοπηγής - Θέρισσο - Συμμαχικό - Τάφοι Βενιζέλου
Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για την πρώτη μας επίσκεψη στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής, ένα από τα σπουδαιότερα μοναστήρια των Χανίων που βρίσκεται στην Χρυσοπηγή και που είναι σταυροπηγιακή. Μετά την επίσκεψη μας στην Μονή, θα κατευθυνθούμε προς το χωριό Θέρισο όπου θα περάσουμε με το λεωφορείο το πανέμορφο και κατάφυτο φαράγγι Θερίσου για να καταλήξουμε στο χωριό όπου θα επισκεφθούμε το στρατηγείο του Βενιζέλου με το γνήσιο λάβαρο της Επανάστασης του 1905. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό (προαιρετικά) στα παραδοσιακά ταβερνάκια. Περνώντας από τις Μουρνιές, την γενέτειρα του Ελ. Βενιζέλου, κάνουμε μία στάση στο Συμμαχικό νεκροταφείο για να αποτείνουμε φόρο τιμής στους Κύπριους αξιωματικούς που έχασαν την ζωή τους στη Μάχη της Κρήτης. Τελευταία μας επίσκεψη είναι στους τάφους του Ελευθέριου & Σοφοκλή Βενιζέλου στο ύψωμα του Προφήτη Ηλία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η Μέρα: Χανιά - Αργυρούπολη - Ρέθυμνο - Ηράκλειο
Σήμερα αναχωρούμε για τη πόλη του Ηρακλείου με πρώτη μας επίσκεψη στην Αργυρούπολη, ένα πανέμορφο χωριό κατάφυτο με πολλές πηγές και τρεχούμενα νερά και με το γραφικό εκκλησάκι της Αγ. Δύναμης μέσα σε βράχο. Χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε για τον επόμενο μας σταθμό που θα είναι στο Ρέθυμνο. Στην περιήγηση μας θα δούμε τα Ενετικά κτίρια, το κάστρο της Φορτέτσας και τις κρήνες του Ριμόντι. Χρόνος ελεύθερος για καφέ ή φαγητό (προαιρετικά) και βόλτα στο πανέμορφο Ρέθυμνο. Αφιξη στο Ηράκλειο, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση δωματίων. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η Μέρα: Ηράκλειο - Κνωσό - Ανώγεια
Σήμερα ξεκινάμε απο την Κνωσό οπου θα επισκεφτούμε το παλάτι του Μίνωα, σύμβολο του Μινωϊκού πολιτισμού. Συναρπαστικοί μύθοι του Λαβύρινθου με το Μινώταυρο και του Δαίδαλου με τον Ικαρο συνδέονται με το ανάκτορο της Κνωσού. Επόμενη επίσκεψη είναι στα Ανώγεια (36χλμ) από το Ηράκλειο. Χάρη στο σεβασμό και την αγάπη που αποδίδουν οι Ανωγειανοί στην πολιτιστική κληρονομιά, στα ήθη και στα έθιμά τους, τα Ανώγεια θεωρούνται το επίκεντρο του σύγχρονου Κρητικού πολιτισμού. Από την περιοχή αυτή κατάγονται οικογένειες με σημαντική προσφορά στην Κρητική και στην ευρύτερη Ελληνική παράδοση. Ο Νίκος Ξυλούρης, τα αδέλφια του, Αντώνης (Ψαραντώνης) και Γιάννης Ξυλούρης, ο Βασίλης Σκουλάς, ο Νικηφόρος Αεράκης αποτελούν μόνο ένα δείγμα της πλούσιας πολιτιστικής σποράς των Ανωγείων στον σύγχρονο και παγκόσμιο πολιτισμό. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό (προαιρετικό).Επιστρέφοντας στη πόλη του Ηρακλείου θα συνεχίσουμε την πανοραμική περιήγηση μας στην ανανεωμένη πόλη του Ηρακλείου όπου η αύρα της Ιστορίας σε τυλίγει. Μεταξύ άλλων θα δούμε τα Ενετικά τείχη, τα Οθωμανικά μνημεία, τη Λότζια και την κεντρική αγορά μέχρι τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, και φυσικά το επιβλητικό φρούριο Κούλε. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη.

Διανυκτέρευση.

6η Μέρα: Ηράκλειο - Σεληνάρι - Ελούντα - Σπιναλόγκα - Αγ. Νικόλαος - Μάλια (Μαχαιροπιείο) - Ενυδρείο
Η σημερινή μέρα μας οδηγεί στο Ανατολικό μέρος του νησιού με πρώτο σταθμό στη Μονή του Αγ. Γεωργίου Σεληνάρι για προσκύνημα. Συνεχίζουμε για την κοσμοπολίτικη Ελούντα όπου και θα πάρουμε το καραβάκι για την Σπιναλόγκα, μικρό νησί του οποίου το αρχαίο όνομα ήταν Καλυδών. Μετονομάστηκε μετά την κατάλυψη από τους Ενετούς, (spina lunga) όνομα το οποίο διατηρεί μέχρι σήμερα. Επόμενη μας στάση ο Αγ. Νικόλαος με την γραφική του λίμνη. Χρόνος ελεύθερος. Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας φτάνουμε στα Μάλια και επίσκεψη σε παραδοσιακό Μαχαιροπιείο. Και ο τελευταίος μας σταθμός για σήμερα είναι το Ενυδρείο, ένα από τα καλύτερα της Μεσογείου, όπου φιλοξενούνται πέρα των 1500 ειδών θαλλάσιων οργανισμών. Επιστροφή στο Ηράκλειο.

7η Μέρα: Ηράκλειο
Πρόγευμα και μέρα ελεύθερη στη διάθεση σας. Σας προτείνουμε μία εκδρομή στο φαράγγι του Πατσού, με επίσκεψη στο χωριό Μαργαρίτες γνωστό για την αγγειοπλαστική του και στη μονή Αρκαδίου.Το βράδυ σας προτείνουμε να πάρετε μέρος σε προαιρετική Κρητική βραδιά με τοπικούς χορευτές με παραδοσιακές στολές. Διανυκτέρευση.

8η Μέρα: Ηράκλειο - Λάρνακα
Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου για να πάρουμε τη πτήση της επιστροφής στη Λάρνακα.

 

Σημείωση:
-Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά αλλά με παροχή όλων των υπηρεσιών.

Book_Now_Button.png

Περιλαμβάνονται

 1. Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα - Ηράκλειο - Λάρνακα με πτήσεις της Olympic Air σε συνεργασία με την Aegean.

 2. Φόροι αεροδρομίων και επίναυλο καυσίμων.

 3. Τρείς διανυκτερεύσεις στα Χανιά σε κεντρικα ξενοδοχεία 4* (Kydon) ή 3* (Arkadi) (της επιλογής σας) με πρόγευμα τύπου μπουφέ.

 4. Τέσσερεις διανυκτερεύσεις στο Ηράκλειο στο κεντρικό ξενοδοχείο Astoria 4* με πρόγευμα τύπου μπουφέ.

 5. Εισιτήριο καραβιού για Σπιναλόγκα.

 6. Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

 7. Τοπικός ξεναγός για την Κνωσσό.

 8. Εμπειρος τοπικός Αρχηγός/Συνοδός καθ’όλη την διάρκεια του ταξιδιού.

 9. Δημοτικός τοπικός φόρος των ξενοδοχείων.

 10. Σνάκ και ποτό στη πτήση.

 11. Μια αποσκευή 23κιλών και μια χειραποσκευή 8κιλών.

 12. Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας.

  

Δεν Περιλαμβάνονται

 1. Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.

 2. Δικαιώματα εισόδων προαιρετικά.

 3. Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Όροι και Προϋποθέσεις

 1. Οι τιμές των ταξιδιωτικών πακέτων δεν αλλάζουν κατά την ώρα της κράτησης τους.

 2. Με την κράτηση των ταξιδιωτικών πακέτων δίνετε προκαταβολή 30% της αξίας των πακέτων και η εξόφληση τους γίνεται 21 μέρες περίπου πριν την αναχώρηση.

 3. Υπάρχει δυνατότητα ακύρωση των ταξιδιωτικών πακέτων βάσει των όρων και κανονισμών.

 

 

 

Cancellation Policy

 • In case of cancellation up to 45 days, before the date of arrival, 50 EUR per person will be charged. 

 • In case of cancellation later than 45 days, and up to 30 days, before the date of arrival 30 % of the total price will be charged. 

 • In case of cancellation later than 30 days, and up to 21 days, before the date of arrival 50 % of the total price will be charged. 

 • In case of cancellation later than 21 days, and up to 0 days, before the date of arrival 100 % of the total price will be charged. 

 • In case of no-show 100 % of the total price will be charged. 

TK

 • Facebook Classic
 • Instagram Social Icon
 • Wix Twitter page

c

klikdiakopes by Volare Travel

79A Larnacos Avenue
2102 - Nicosia ,Cyprus​

Tel : 22337171

Developed By Volare Travel Ltd  

2021 By Volare Travel

Tel : 00357 22337171