top of page

Δωδεκάνησα - Μαγεία Αιγαίου

8 Μέρες απο €879

Με απευθείας πτήσεις της Blue Air

Πτήσεις

Departures: 04/08 ,11/08 ,18/08

ΛΑΡΝΑΚΑ   ΚΩΣ           0Β111   23:15 - 00:40

ΚΩΣ   ΛΑΡΝΑΚΑ           0Β000   01:25 - 02:40

Διανυκτερεύσεις: Κως (5), Πάτμος (2)

 

1η Μέρα: Λάρνακα - Κως
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για την όμορφη Κω, το νησί του Ιπποκράτη. Άφιξη, υποδοχή από τους αντιπροσώπους μας, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση δωματίων.

 

2η Μέρα: Κως - Ξενάγηση 
Πρόγευμα και ακολουθεί ξενάγηση στην πόλη του νησιού, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το «Ασκληπιείο», το οποίο υπήρξε το πρώτο οργανωμένο νοσοκομείο των αρχαίων χρόνων, που δημιουργήθηκε από τον «πατέρα» της Ιατρικής, τον Ιπποκράτη, και ήταν αφιερωμένο στον Ασκληπιό, γιό του Απόλλωνα και προστάτη της υγείας και της ιατρικής. Στη συνέχεια θα δούμε το αρχαίο δέντρο (πλάτανος) του Ιπποκράτη, όπου ο πατέρας της σύγχρονης ιατρικής έχει διδάξει τους μαθητές του. Το Κάστρο της Κω, γνωστότερο ως κάστρο της Νεραντζιάς, αποτελεί το πιο σημαντικό σκέλος της ιπποτικής οχύρωσης που κατασκεύασαν οι Ιωαννίτες Ιππότες στα τέλη του 14ου αιώνα. Την περίοδο αυτή η Κως πυκνοφυτεύτηκε με νεραντζιές και λεμονιές, για αυτό πήρε και το όνομα «κάστρο της Νεραντζιάς». Θα διασχίσουμε την όμορφη λεωφόρο των Φοινίκων και η περιήγηση θα ολοκληρωθεί στην κεντρική πλατεία και τα σοκάκια της παλιάς πόλης. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη.

 

3η Μέρα: Κως - Πάτμος
Πρωινό και αναχώρηση με τις αποσκευές μας για το λιμάνι της Κω όπου θα πάρουμε το καράβι για το ιερό νησί της Πάτμου, γνωστό και ως το Νησί της Αποκάλυψης. ΄Αφιξη, τακτοποίηση δωματίων και χρόνος ελεύθερος. Περπατήστε στα σοκάκια της Χώρας με τα εντυπωσιακά αρχοντικά, τις Ιερές Μονές και τα ασκητάρια που τα λένε «Καθίσματα». Διανυκτέρευση.

 

4η Μέρα: Πάτμος - Ξενάγηση 
Πρωινό και ξεκινάμε την σημερινή μας περιήγηση με πρώτο σταθμό για προσκύνημα στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου που θεωρείται όχι μόνο από Θρησκευτικής και ιστορικής άποψης αλλά και από αρχιτεκτονικής, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία στον Ελλαδικό χώρο. Ακολουθεί επίσκεψη στο Σπήλαιο της Αποκάλυψης. Η χριστιανική παράδοση υποστηρίζει ότι μέσα στη σπηλιά σκίστηκε ο βράχος και από εκεί, από τρεις μικρότερες σχισμές που συμβολίζουν την Αγία τριάδα, ακουγόταν η φωνή του Θεού όταν υπαγόρευε στον Ιωάννη το κείμενο της Αποκάλυψης. Μετά το τέλος της εκδρομής μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

5η Μέρα: Πάτμος – Κως
Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτμου, όπου θα πάρουμε το καράβι για την Κω. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση δωματίων. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη για να την αξιοποιήσετε όπως εσείς επιθυμείτε. Μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας σε μια από τις οργανωμένες παραλίες όπως η παραλία Ψαλίδι ή στη παραλία Παράδεισος με την ψιλή λευκή άμμο και κρυστάλλινα νερά. Διανυκτέρευση.

 

6η Μέρα: Κως - Κάλυμνος (Προαιρετικά)
Πρωινό και μέρα ελεύθερη στη διάθεση σας. Προτείνουμε να επισκεφθείτε τη γειτονική Κάλυμνο, γνωστή ως το νησί των σφουγγαράδων. Η Κάλυμνος είναι το τρίτο σε πληθυσμό νησί των Δωδεκανήσων μετά την Κω και τη Ρόδο. Στο νησί αυτή την στιγμή λειτουργούν τρία μουσεία σχετικά με την σπογγαλιεία. Στολίδι επίσης αποτελεί και το Αρχαιολογικό μουσείο. Εκτός από τους «σφουγγαράδες», το νησί είναι γνωστό και στον «κόσμο των αναρριχητών» σαν ένας από τους πιο όμορφους τόπους για αναρρίχηση εξαιτίας της ποικιλομορφίας των ακτών της και των απόκρημνων βράχων της. Αξιοποιήστε τον χρόνο σας όπως εσείς επιθυμείτε.

 

7η Μέρα: Κως
Πρωινό και μέρα ελεύθερη για να την αξιοποιήσετε όπως εσείς επιθυμείτε. Κάντε τις βόλτες σας στο κέντρο του νησιού, απολαύστε το φαγητό σας σε ένα από τα ταβερνάκια της πόλης, κάντε το μπάνιο σας στην θάλασσα ή πάρτε μέρος σε κάποια ολοήμερη εκδρομή στο νησί της Κω.

 

8η Μέρα: Κως - Πυλί - Καρδάμαινα - Λάρνακα
Πρωινό και χρόνος ελεύθερος. Νωρίς το απόγευμα αναχωρούμε με τις αποσκευές για μια τελευταία περιήγηση πριν την μεταφορά μας στο αεροδρόμιο. Πρώτη επίσκεψη στο παραδοσιακό χωριό της Ζιάς, τοποθετημένο στο υψηλότερο σημείο του όρους Δίκαιου. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια στα μικρά παραδοσιακά μαγαζιά του χωριού. Συνεχίζουμε μέσω του χωριού Λαγούδι, αφού θα διασχίσουμε πρώτα τους οικισμούς Παλιό Πυλί και Αμανιού. Στο χωριό του Πυλίου θα επισκεφτούμε τις διάσημες πηγές του, τα τοπικά καταστήματα και ένα παραδοσιακό ελληνικό σπίτι. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας προς την Κέφαλο, θα δούμε το κάστρο της Αντιμάχειας, την περιοχή της Πλάκας και την παραλία Παράδεισος. Η επόμενη στάση θα είναι στο χωριό της Κεφάλου για φωτογραφίες και επίσκεψη σε ένα τοπικό εργαστήριο μελιού όπου θα δούμε και θα μάθουμε πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή και τη διαδικασία παραγωγής του τοπικού μελιού. Συνεχίζουμε για τα Καρδάμαινα ένα σύγχρονο τουριστικό θέρετρο, κτισμένο στην περιοχή της αρχαίας πόλης Αλάσαρνα, ένα σπουδαίο λατρευτικό κέντρο κατά την Κλασική αρχαιότητα. Ερείπια που έχει φέρει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, περιλαμβάνονται το ιερό του Απόλλωνα και του Ηρακλή, το αρχαίο θέατρο, τα ρωμαϊκά κτίσματα και τα ερείπια της βασιλικής της Αγίας Θεότητας. Χρόνος ελεύθερος για δείπνο (προαιρετικό) πριν την μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση προς την Λάρνακα.

 

Προαιρετική εκδρομή: 
• Μετάβαση στην Κάλυμνο με καράβι € 36 ενήλικας και € 18 παιδί 2-12χρονών. (Ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών για τα προαιρετικά είναι 10 άτομα και πρέπει να δηλωθούν και να πληρωθούν στο γραφείο μας πριν την αναχώρηση)

Σημείωση: 
- Ενδέχεται να υπάρξουν εσωτερικές αλλαγές του προγράμματος αλλά με παροχή όλων των υπηρεσιών.

Book_Now_Button.png

Περιλαμβάνονται

 1. Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα - Κώς - Λάρνακα με Blue Air.

 2. Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.

 3. Πέντε βράδια διαμονή σε ξενοδοχείο 3* στη Κω με πρόγευμα.

 4. Δύο βράδια διαμονή σε ξενοδοχείο 3* στη Πάτμο με πρόγευμα.

 5. Εισιτήριο καραβιού για Πάτμο.

 6. Μεταφορές, εκδρομές και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελή πούλμαν.

 7. Έμπειρος τοπικός ελληνόφωνος αρχηγός/ξεναγός κατά τις εκδρομές.

 8. Μία αποσκευή 20κιλών και μία χειραποσκευή 5κιλών.

 9. Υπηρεσίες από τους τοπικούς Έλληνες αντιπροσώπους μας.

  

Δεν Περιλαμβάνονται

 1. Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.

 2. Φαγητό στη πτήση.

 3. Δικαιώματα εισόδων προαιρετικά.

 4. Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Όροι και Προϋποθέσεις

 1. Οι τιμές των ταξιδιωτικών πακέτων δεν αλλάζουν κατά την ώρα της κράτησης τους.

 2. Με την κράτηση των ταξιδιωτικών πακέτων δίνετε προκαταβολή 30% της αξίας των πακέτων και η εξόφληση τους γίνεται 10 μέρες περίπου πριν την αναχώρηση.

 3. Υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης των ταξιδιωτικών πακέτων βάσει των όρων και κανονισμών.

 

 

 

Cancellation Policy

 • In case of cancellation up to 45 days, before the date of arrival, 100 EUR per person will be charged. 

 • In case of cancellation later than 45 days, and up to 30 days, before the date of arrival 30 % of the total price will be charged. 

 • In case of cancellation later than 30 days, and up to 21 days, before the date of arrival 50 % of the total price will be charged. 

 • In case of cancellation later than 21 days, and up to 0 days, before the date of arrival 100 % of the total price will be charged. 

 • In case of no-show 100 % of the total price will be charged. 

TK

bottom of page