top of page

Κλασική Ρωσία 7 ΜΕΡΕΣ από €1220

Αναχωρήσεις:

10/7, 17/7, 24/7, 31/7 και 7/8, 14/8, 21/8


Με απευθείας πτήσεις της Aeroflot

Πτήσεις

ΛΑΡΝΑΚΑ   ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ   AEROFLOT  SU 6618   14:35 - 19:00   - 10/7, 17/7, 24/7, 31/7 και 7/8, 14/8, 21/8

ΜΟΣΧΑ       ΛΑΡΝΑΚΑ                     AEROFLOT  SU 2074   14:25 - 18:15   - 16/7, 23/7, 30/7 και 6/8, 13/8, 20/8, 27/8

 

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και αναχώρηση για την Αγία Πετρούπολη τη «Βενετία του Βορρά» όπως την αποκαλούν με απευθείας πτήση. Άφιξη, παραλαβή και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.


2η μέρα: ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΠΕΤΡΟΝΤΒΟΡΕΤΣ (ΠΕΤΕΡΧΟΦ)

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πόλη Πετροντβόρετς, που βρίσκεται στη νότια ακτή του κόλπου της Φιλανδίας για να επισκεφθούμε το βασιλικό ανάκτορο Πέτερχοφ, ένα στολίδι της Ρωσικής αρχιτεκτονικής που οικοδομήθηκε από τον Μεγάλο Πέτρο ως θερινή κατοικία και εγκαινιάστηκε το 1723. Ένα μεγαλοπρεπές παλάτι με υπέροχες αίθουσες, επίχρυσα αγάλματα και περίτεχνα σιντριβάνια. Επίσκεψη και ξενάγηση στις αίθουσες του Μεγάλου Ανακτόρου και του Κάτω Πάρκου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.


3η μέρα: ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΦΡΟΥΡΙΟ ΠΕΤΡΟΥ & ΠΑΥΛΟΥ

Πρόγευμα και στη ξενάγηση που ακολουθεί θα δούμε τον κεντρικό ναό της Πετρούπολης, το ναό του πολεμικού ναυτικού, και ακολούθως θα επισκεφθούμε ένα από τα πρώτα οικοδομήματα της πόλης, το φρούριο Πέτρου και Παύλου. Το πιο σημαντικό οικοδόμημα σε ολόκληρη την έκταση του φρουρίου είναι ο ναός Πέτρου και Παύλου, αυτοκρατορικό κοιμητήριο, με πρώτο που έχει ταφεί εδώ τον Μεγάλο Πέτρο. Στη συνέχεια Θα περάσουμε από την κεντρική οδό της πόλης, τη λεωφόρο Νέφσκι, γνωστή για τα θαυμάσια παλάτια των Γιουσούποφ, των Στρόγκανοφ και των Άνιτσκοφ και θα επισκεφθούμε ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα της Αγίας Πετρούπολης την πανέμορφη εκκλησία του Σωτήρα του Χυμένου Αίματος. Αρχικά ο ναός ήταν αφιερωμένος στην Ανάσταση του Κυρίου, όμως στη συνέχεια μετονομάστηκε έτσι ώστε να θυμίζει το θάνατο του τσάρου Αλέξανδρου ΙΙ που δολοφονήθηκε εκεί το 1881. Το εσωτερικό της εκκλησίας καλύπτεται από 7.500 τετραγωνικά μέτρα υπέροχων ψηφιδωτών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση


4η μέρα: ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΡΜΙΤΑΖ - ΜΟΣΧΑ

Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου, το Ερμιτάζ. Ολόκληρο το μουσειακό σύμπλεγμα αποτελείται από τα Χειμερινά Ανάκτορα, επίσημη κατοικία των Ρώσων Τσάρων, το Μάλι (μικρό) Ερμιτάζ, το Στάρι (παλιό) Ερμιτάζ, το Νόβι (Νέο) Ερμιτάζ και το θέατρο του Ερμιτάζ. Στο Ερμιτάζ έχει συγκεντρωθεί μια από τις μεγαλύτερες συλλογές, που αριθμεί περίπου τρία εκατομμύρια έργα τέχνης και μνημεία του παγκόσμιου πολιτισμού. Μεταξύ άλλων φιλοξενούνται έργα των Λεονάρντο ντα Βίντσι, Πάμπλο Πικάσο, Ματίς, Γκωγκέν, Σεζάν, Μονέ, Ρέμπραντ και πολλών άλλων. Φιλοξενούνται ακόμα εκθέματα από την αρχαία Ελλάδα, την Αίγυπτο, τη Ρώμη καθώς επίσης και από την Κύπρο. Συνεχίζουμε για το σιδηροδρομικό σταθμό και επιβίβαση στο τρένο για τη Μόσχα. Καθ’ όλη τη διαδρομή θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε την ενδοχώρα που είναι πανέμορφη. Άφιξη, παραλαβή και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.


5η μέρα: ΜΟΣΧΑ - ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ – ΚΡΕΜΛΙΝΟ - ΑΡΠΑΤ

Πρόγευμα και αναχώρηση για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη της Μόσχας. Η ξενάγηση ξεκινά από την κόκκινη πλατεία, την τέταρτη σε μέγεθος πλατεία στον κόσμο, την οποία περιστοιχίζουν οι καθεδρικοί ναοί του Αγίου Βασιλείου, της Παναγίας του Καζάν και το μεγαλύτερο Ιστορικό Μουσείο της Ρωσίας, το Κρεμλίνο. Συνεχίζουμε με την επίσημη κατοικία των Τσάρων με τα διοικητικά και κυβερνητικά κτίρια όπως τη Γερουσία και το Παλάτι των Συνεδρίων και την πλατεία του καθεδρικού με τον ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου βαπτίζονταν, τον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου γινόταν η στέψη και τον ναό του Αρχαγγέλου όπου γινόταν η ταφή των Τσάρων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον περίφημο πεζόδρομο Αρπάτ στην παλιά πόλη, όπου μπορείτε να ψωνίσετε μεταξύ άλλων και τα πασίγνωστα σουβενίρ, τις φημισμένες «Ματριόσκες». Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.


6η μέρα: ΜΟΣΧΑ - ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ ΛΕΝΙΝ – ΝΟΒΟΝΤΕΒΙΤΣΙ - ΠΑΡΚΟ ΝΙΚΗΣ – ΜΠΟΡΟΝΤΙΝΟ - ΜΕΤΡΟ

Πρόγευμα και αναχώρηση για να επισκεφθούμε το μαυσωλείο του Λένιν και στη συνέχεια το μοναστήρι Νοβοντέβιτσι, ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα της Μόσχας και τέλειο δείγμα αρχιτεκτονικής. Ακολούθως θα επισκεφθούμε το πάρκο της Νίκης με τα πολλά μνημεία και σιντριβάνια, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για τουρίστες και ντόπιους. Θα συνεχίσουμε τη ξενάγηση μας με επίσκεψη στο ανακαινισμένο μουσείο Μποροντινό για να θαυμάσουμε τη ζωντανή αναπαράσταση της μάχης μεταξύ των Ρώσων και του Ναπολέοντα, όταν το 1812 ο μεγάλος Γάλλος κατακτητής είχε συντριβεί πλήρως μέσα σε έξι μήνες από του Ρώσους, στη μεγάλη μάχη κοντά στο χωριό Μποροντινό, μόλις 100χλμ από τη Μόσχα. Η ξενάγηση μας θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στο περίφημο Μετρό της Μόσχας που χαρακτηρίζεται ως ένα μεγάλο υπόγειο παλάτι-μουσείο με υπέροχα έργα τέχνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.


7η μέρα: ΜΟΣΧΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ

Μετά το πρόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στη Λάρνακα με καταπληκτικές εικόνες και αναμνήσεις από μια χώρα που είναι πλούσια σε κουλτούρα, ιστορία και πολιτισμό.

Περιλαμβάνονται

 

 • Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα-Αγία Πετρούπολη & Μόσχα–Λάρνακα.

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.

 • Μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.

 • Μεταφορά με το υπερσύγχρονο τρένο SAPSAN Αγία Πετρούπολη-Μόσχα.

 • Διαμονή για 6 βράδια σε ξενοδοχεία 4* με πρόγευμα.

 • Έξι (6) δείπνα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

 • Μεταφορές και εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.

 • Τοπικοί Ελληνόφωνοι Ξεναγοί.

 • Ελληνόφωνος αρχηγός/συνοδός.

 • Εισιτήρια εισόδων στους χώρους επισκέψεων.

 • Τοπικός φόρος στην Αγία Πετρούπολη.

 • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.

 • Έξοδα για έκδοση βίζας.

 • Ασφάλεια ταξιδιού προαιρετική.

 • Ποτά στα φαγητά.

 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημαντικές Πληροφορίες

Η διαδικασία για την έκδοση βίζας γίνεται μέσω διαδικτύου.


Η επίσκεψη στο Μαυσωλείο του Λένιν δεν είναι πάντα εφικτή, γιατί το Μαυσωλείο είναι ανοιχτό μόνο λίγες ώρες την ημέρα και υπάρχει μεγάλη αναμονή λόγω πολυκοσμίας.

Κράτηση (Book Now ) 
Στο μήνυμα που θα μας στείλετε για την κράτηση σας χρειαζόμαστε τα ονόματα των ατόμων που ταξιδεύουν, ηλικίες εάν υπάρχουν παιδιά , ημερομηνία αναχώρησης, την εκδρομή που θα ταξιδέψετε ,οργανωτή εκδρομής , όνομα ξενοδοχείου εάν  υπάρχει επιλογή .
( χρόνος αποπεράτωσης 24 εργάσιμες ώρες )

 

 

Πληρωμές

Οι πληρωμές μπορούν να γίνουν με πιστωτικές κάρτες , με τραπεζική εντολή ή με μετρητά στο γραφείο μας . Με την επιβεβαίωση της κράτησης σας θα σας σταλεί τιμολόγιο απο το γραφείο μας και μπορείτε να διαλέξετε το τρόπο πληρωμής .

 

Καλές διακοπές

 

 

Όροι και Πολιτική Ακύρωσης

 

 • Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 40% της αξίας του ταξιδιού.

 • Εξόφληση μέχρι 30 μέρες πριν την αναχώρηση.

 • Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 50 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.

 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 44 και 31 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.

 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 30 και 21 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.

 • Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού.

 • Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.

XT

 

Book_Now_Button.png
bottom of page