Πανόραμα Σικελίας

8 Μέρες απο €1139

Πτήσεις

18, 25/7 και 1, 8, 15, 22/8

ΛΑΡΝΑΚΑ        ΡΩΜΗ       

ALITALIA     ΑΖ 743       05:30 - 07:45

 

18, 25/7 και 1, 8, 15, 22/8

ΡΩΜΗ               ΚΑΤΑΝΙΑ   

ALITALIA     ΑΖ 1731     09:00 - 10:10

 

24, 31/7 και 7, 14, 21, 28/8

ΚΑΤΑΝΙΑ          ΡΩΜΗ       

ALITALIA      AZ 1750    19:05 - 20:30

24, 31/7 και 7, 14, 21, 28/8

ΡΩΜΗ              ΛΑΡΝΑΚΑ 

ALITALIA      ΑΖ 742       22:40 - 02:35+

Πρόγραμμα


1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ – ΚΑΤΑΝΙΑ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΜΕΣΣΙΝΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Κατάνια. Άφιξη και αναχώρηση για την πανέμορφη και κοσμοπολίτικη Ταορμίνα, με θέα το Ιόνιο. Τόπος καλλιτεχνών, συγγραφέων και τόπος έμπνευσης, η αρχαία αποικία των Ναξίων ασκεί ακαταμάχητη έλξη στον επισκέπτη. Περνώντας την Πόρτα Μεσσίνα, θα δούμε το Παλάτσο Κορβάια, που αποτέλεσε έδρα του πρώτου Σικελικού Κοινοβουλίου, το αρχαίο ελληνικό θέατρο, με πανοραμική θέα στη θάλασσα και την Αίτνα, και διαμέσου της Κόρσο Ουμπέρτο, θα καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία «Πιάτσα Νόβε Απρίλε» με την εκκλησία του Αγίου Αυγουστίνου και τον Πύργο του Ρολογιού. Συνεχίζουμε για τη Μεσσίνα. Σύντομη πανοραμική περιήγηση όπου θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, τον Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου, το Αστρονομικό Ρολόι, και την Κρήνη του Ωρίωνα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.


2η μέρα: ΜΕΣΣΙΝΑ - ΡΗΓΙΟ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ - ΜΕΣΣΙΝΑ

Πρόγευμα. Σήμερα θα περάσουμε το στενό της Σκύλας και της Χάρυβδης, για να φθάσουμε στην πρωτεύουσα της Καλαβρίας, το Ρήγιο, αποικία των Χαλκιδαίων, όπου θα έχουμε σύντομη πανοραμική περιήγηση. Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο για να δούμε τους ξακουστούς «Πολεμιστές του Ριάτσε», δύο μοναδικά αρχαία ελληνικά μπρούντζινα αγάλματα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα από τα ελληνόφωνα χωριά της Καλαβρίας. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.


3η μέρα: ΜΕΣΣΙΝΑ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ – ΠΑΛΕΡΜΟ

Μετά το πρόγευμα θα έχουμε μια ολοήμερη κρουαζιέρα στα ηφαιστειογενή Νησιά του Αιόλου. Πρώτη επίσκεψη στο νησί Λίπαρι με κύριο αξιοθέατο το κάστρο του που χτίστηκε από τους Ισπανούς μετά την εισβολή του πειρατή Μπαρμπαρόσα, ο οποίος κατέστρεψε την πόλη το 1544 και πήρε τους κατοίκους της ως σκλάβους. Συνεχίζουμε για το νησί Βουλκάνο, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία, είχε το εργαστήρι του ο Ήφαιστος. Σήμερα, εκτός από το ηφαίστειο, τα ευεργετικά λασπόλουτρα, τις μαύρες παραλίες και τα αφρίζοντα θειούχα νερά στα ανοιχτά της θάλασσας, υπάρχει και το ακρωτήρι του Βουλκαντσέλο, που έχει γεμίσει με πολυτελή ξενοδοχεία. Προαιρετικό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο Μιλάτζο και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σικελίας το Παλέρμο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση. 


4η μέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΜΟΝΡΕΑΛΕ

Πρόγευμα και αναχώρηση για τον λόφο του Μονρεάλε, όπου δεσπόζει ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός με τα θαυμάσια ψηφιδωτά Βυζαντινής τέχνης. Επιστροφή στο Παλέρμο. Η περιήγησή μας θα αρχίσει από το Βασιλικό Παλάτι, έδρα των Νορμανδών βασιλέων της Σικελίας και σήμερα του Κοινοβουλίου και θα συνεχιστεί με τον Καθεδρικό Ναό, την Πιάτσα Πρετόρια με το «Συντριβάνι της Ντροπής», το μέγαρο της Γερουσίας, την εκκλησία της Μαρτοράνα με τα περίφημα βυζαντινά ψηφιδωτά, το θέατρο Μάσιμο και την πλατεία με το Πολυθέαμα Γαριβάλδη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.


5η μέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΑΚΡΑΓΑΣ – ΚΑΤΑΝΙΑ

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για τον Ακράγαντα-Αγκριτζέντο, μία από τις πλουσιότερες και επιφανέστερες ελληνικές αποικίες της Μεγάλης Ελλάδας, όπου μας περιμένει ένα εκπληκτικό θέαμα στον αρχαιολογικό χώρο της «Κοιλάδας των Ναών». Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας από τον Ναό της Λακινίας Ήρας και θα συνεχίσουμε με τον καλοδιατηρημένο Ναό της Ομόνοιας, του Ηρακλή του Ολύμπιου Δία, των Διοσκούρων και του Ηφαίστου. Συνεχίζουμε για την Κατάνια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση. 


6η μέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΟΡΤΥΓΙΑ 

Πρόγευμα και αναχώρηση για τις Συρακούσες που ιδρύθηκαν από τους Κορινθίους το 734 π.χ. Ξενάγηση στο αρχαιολογικό πάρκο της Νεάπολης, όπου θα δούμε τον Βωμό του Ιέρωνα, το «Αφτί του Διονύσου» τα Λατομεία του Παραδείσου, το αρχαίο θέατρο, τον Νυμφαίο και το ρωμαϊκό αμφιθέατρο. Ακολουθεί επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της πόλης, που βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία, όπου θα θαυμάσουμε τον Ναό του Απόλλωνα, την Πλατεία Αρχιμήδη με την Κρήνη της Αρτέμιδος, τον Καθεδρικό Ναό –μετατροπή του αρχαίου Ναού της Αθηνάς σε χριστιανική εκκλησία–, τη Βασιλική της Σάντα Λουτσία με το αριστούργημα του Καραβάτζιο «Η ταφή της Σάντα Λουτσία», και θα καταλήξουμε στην Πηγή της Αρέθουσας με τους πάπυρους μέσα στο νερό. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στην Κατάνια και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.


7η-8η μέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΑΙΤΝΑ – ΛΑΡΝΑΚΑ 

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την Αίτνα, το μεγαλύτερο και υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Κατάνιας για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στη Λάρνακα τα χαράματα της 8ης μέρας εντυπωσιασμένοι από τις ομορφιές του νησιού και το Μεσογειακό ταμπεραμέντο των κατοίκων. 

Book_Now_Button.png

Περιλαμβάνονται

 

 • Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα–Κατάνια-Λάρνακα μέσω Ρώμης.

 • Φόροι Αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.

 • Μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.

 • Διαμονή για 6 βράδια σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με πρόγευμα.

 • Έξη (6) δείπνα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

 • Μεταφορές και εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.

 • Τοπικοί ξεναγοί στους αρχαιολογικούς χώρους Ακράγαντα και Συρακούσες.

 • Εισιτήριο κρουαζιέρας στα νησιά του Αιόλου.

 • Έμπειρος ελληνόφωνος αρχηγός / συνοδός καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής.

 • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων.

 • Είσοδοι στις πόλεις όπου χρειάζεται.

 • Λιμενικά τέλη για το βαπορέτο Μεσσίνα-Ρήγιο.

 • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

 

 • Εισιτήρια εισόδων στους χώρους επισκέψεων.

 • Ποτά στα φαγητά

 • Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.

 • Ασφάλεια ταξιδιού προαιρετική.

 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημαντικές Πληροφορίες


Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με αντίθετη ροή, χωρίς όμως να παραλειφθεί καμία υπηρεσία.

 

Όροι και Πολιτική Ακύρωσης

 

 • Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση παρακράτηση ποσού 50 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.

 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 44 και 30 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.

 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 29 και 21 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.

 • Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες και μέχρι την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.

 • Σε περίπτωση μη παρουσίασης (no show), παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.


Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.

XT

 • Facebook Classic
 • Instagram Social Icon
 • Wix Twitter page

c

klikdiakopes by Volare Travel

79A Larnacos Avenue
2102 - Nicosia ,Cyprus​

Tel : 22337171

Developed By Volare Travel Ltd  

2021 By Volare Travel

Tel : 00357 22337171