Θεσσαλονίκη - Ιωάννινα - Μετέωρα

8 Μέρες απο €695

Με πτήσεις της cYPRUS AIRWAYS

Πτήσεις

Departures: 15/07 ,22/07 ,29/07 ,05/08 ,12/08 ,19/08

ΛΑΡΝΑΚΑ   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ            CY426   07:00 - 09:00

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ   ΛΑΡΝΑΚΑ            CY427   09:50 - 11:50

Διανυκτερεύσεις: Ιωάννινα(5), Θεσσαλονίκη(2)

1η Μέρα: Λάρνακα – Θεσσαλονίκη- Παναγία Σουμελά - Νεράιδα Σερβίων- Ιωάννινα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για την νύμφη του Θερμαϊκού την Θεσσαλονίκη. Άφιξη, υποδοχή από τους αντιπροσώπους μας και άμεση αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ηπείρου τα Ιωάννινα. Θα κάνουμε σταθμό στη Ιερά Μονή της Παναγίας της Σουμελάς, πνευματικό κέντρο του Ποντιακού Ελληνισμού που βρίσκεται στις πλαγιές του Βερμίου κοντά στο ορεινό χωριό Καστανιές, κατάφυτο από καστανιές, δρυς, οξιές και έλατα. Συνεχίζουμε για τη Νεράιδα ένα πανέμορφο τουριστικό χωριό. Η Λίμνη Πολυφύτου, η Γέφυρα Σερβίων και τα Πιέρια Όρη είναι μερικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν το φυσικό μαγευτικό τοπίο. Άφιξη στα Ιωάννινα και τακτοποίηση δωματίων. Διανυκτέρευση.

2η Μέρα: Ιωάννινα - Μουσείο Βρέλλη - Νησάκι της Κυράς Φροσύνης – Σπήλαιο Περάματος
Μετά το πρόγευμα θα ξεναγηθούμε στα Ιωάννινα. Η μέρα αρχίζει με επίσκεψη στο μουσείο του Βρέλλη με τα κέρινα ομοιώματα. Στα πρόσωπα τους είναι αποτυπωμένοι οι ιστορικοί αγώνες των Ελλήνων αλλά και οι σπουδαίες δόξες που γνώρισαν. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το Σπήλαιο Περάματος 1.100 μέτρων με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Από τον μώλο θα περάσουμε απέναντι στο νησάκι «της κυρά Φροσύνης» στη Λίμνη Παμβώτιδα. Περίπατος στον γραφικότατο οικισμό και επίσκεψη στο σπίτι/μουσείο του Αλή Πασά όπου φιλοξενείται το Μουσείο Προεπαναστατικής Περιόδου Συλλογή Φώτη Ραπακούση. Στο χώρο του θα θαυμάσετε το Σουφαρί Σεράι, την ιππική σχολή του Αλή Πασά, το Τζαμί Ασλάν - σήμερα Εθνογραφικό μουσείο - τα μαγειρεία στη ακρόπολη του Ιτς Καλέ, το Βυζαντινό μουσείο αλλά και το νέο εκπληκτικό Μουσείο Αργυροτεχνίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η Μέρα: Ιωάννινα - Μέτσοβο- Καλαμπάκα – Μετέωρα
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Μέτσοβο παραδοσιακός οικισμός κοντά στα όρια με τον νομό Τρικάλων. Χρόνος ελεύθερος στο κέντρο για καφέ. Συνεχίζουμε για τα Μετέωρα όπου τα θεόρατα βράχια δεσπόζουν επιβλητικά της κωμόπολης της Καλαμπάκας, και αποτελούν μετά το Άγιο Όρος το μεγαλύτερο μοναστικό σύνολο στην Ελλάδα. Σύμφωνα με διάφορες ιστορικές μαρτυρίες, οι μονές των Μετεώρων αρχικά ήταν τριάντα. Από αυτές, οι έξι λειτουργούν σήμερα και δέχονται πλήθος πιστών. Στην περιοχή υπάρχουν και πολλά μικρότερα εγκαταλελειμμένα μοναστήρια. Εμείς θα επισκεφθούμε μια από τις Μονές που μοιάζουν να κρέμονται από τον ουρανό. Επιστροφή στα Ιωάννινα το απόγευμα.

4η Μέρα: Ιωάννινα - Σύβοτα - Αχέροντας
Σήμερα θα επισκεφθούμε το γραφικό ψαροχώρι Σύβοτα, παραθαλάσσιο χωριό όπου το καταπράσινο τοπίο αγκαλιάζεται από θάλασσα με μοναδικό μπλε που φτιάχνει μια ειδυλλιακή εικόνα. Χρόνος ελεύθερος για καφέ ή φαγητό. Συνεχίζουμε για τον ποταμό Αχέροντα κοντά στο χωριό Αμμουδιά. Θα απολαύσουμε μια βαρκάδα στον ποταμό με τον βαρκάρη να αναλαμβάνει και το ρόλο του ξεναγού στο μυθικό κόσμο του Αχέροντα. Η βαρκάδα ξεκινά με πορεία έξω από το κανάλι για να δούμε την παραλία της Αμμουδιάς, τις θαλασσινές σπηλιές και τους σχηματισμούς των κάθετων βράχων που γκρεμίζονται απότομα στη θάλασσα. Επιστροφή το απόγευμα στα Ιωάννινα.

5η Μέρα: Ιωάννινα – Ζαγοροχώρια
Πρωινό και σήμερα θα γνωρίσουμε τα περίφημα Ζαγοροχώρια. Στο χωριό Κήποι θα επισκεφθούμε το πολύτοξο γεφύρι του χωριού. Στη συνέχεια θα σταματήσουμε στο γραφικό χωριό Μονοδένδρι με τα πέτρινα σπίτια και τις σκεπές από σχιστόλιθο, όπου θα περπατήσουμε στα λιθόστρωτα δρομάκια για να φτάσουμε σιγά-σιγά στην Ιερά Μονή της Αγίας Παρασκευής και να απολαύσουμε την απίστευτη θέα της χαράδρας του Βίκου από ψηλά στο βαθύτερο φαράγγι παγκοσμίως. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Επιστροφή το απόγευμα στα Ιωάννινα. Διανυκτέρευση.

6η Μέρα: Ιωάννινα – Λιτόχωρο - Παλαιός Παντελεήμονας – Θεσσαλονίκη
Πρόγευμα και αναχωρούμε για το γραφικό Λιτόχωρο που δεσπόζει στους πρόποδες του Ολύμπου με τα πετρόχτιστα σπίτια. Το χωριό χωρίζεται σε δύο οικισμούς, με το νέο να απλώνεται γύρω από τον παλιό. Ιδιαίτερα όμορφη είναι η γειτονιά των ναυτικών όπου βρίσκονται τα περισσότερα νεοκλασικά καπετανόσπιτα. Συνεχίζουμε για τον Παλαιό Παντελεήμονα ένα από τα ομορφότερα «μπαλκόνια» της Πιερίας σκαρφαλωμένος στις πλαγιές του Ολύμπου που χαρίζει απίστευτη θέα στον Θερμαϊκό και στις ακτές της Πιερίας. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

7η Μέρα: Θεσσαλονίκη - Ξενάγηση
Πρόγευμα και ακολουθεί πανοραμική ξενάγηση της Θεσσαλονίκης, μια πόλη που απαριθμεί μνημεία από όλο το φάσμα του ιστορικού χρόνου όπως ρωμαϊκών, πρωτοχριστιανικών και βυζαντινών. Θα δούμε το Λευκό Πύργο, τη Αψίδα του Γαλέριου (την Καμάρα), τη Ροτόντα, τη εκκλησία του Αγίου Δημητρίου προστάτη της πόλης, τη Αγία Σοφία και την γνωστή Πλατεία Αριστοτέλους. Θα ανεβούμε μέχρι τα Κάστρα της Άνω Πόλης για να θαυμάσουμε πανοραμικά τη πόλη της Θεσσαλονίκης. Περπατήστε την Τσιμισκή με τις όμορφες μπουτίκ και αφεθείτε στις καταναλωτικές σας προτιμήσεις. Το βράδυ σας προτείνουμε να διασκεδάσετε στη περιοχή Λαδάδικα με τις αμέτρητες ταβέρνες.

8η Μέρα: Θεσσαλονίκη - Λάρνακα
Πρωινό και μεταφορά μας στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

 

Σημείωση:
• Ενδέχονται εσωτερικές αλλαγές στο πρόγραμμα αλλά με παροχή όλων των υπηρεσιών.

Book_Now_Button.png

Περιλαμβάνονται

 1. Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Θεσσαλονίκη - Λάρνακα με Cyprus Airways.

 2. Φόροι αεροδρομίων και επίναυλο καυσίμων.

 3. Μεταφορές και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

 4. Διαμονή σε κεντρικά ξενοδοχεία 4* στη Θεσσαλονίκη και 5* ή 3*(της επιλογής σας) στα Ιωάννινα με πρόγευμα τύπου μπουφέ.

 5. Έμπειρος αρχηγός / συνοδός.

 6. Εισιτήριο για το καραβάκι στο νησάκι των Ιωαννίνων.

 7. Βαρκάδα στο ποταμό Αχέρωντα.

 8. Δημοτικός φόρος των ξενοδοχείων.

 9. Μια αποσκευή 23 κιλά και μία χειραποσκευή μέχρι 10 κιλά.

 10. Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας.

  

Δεν Περιλαμβάνονται

 1. Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.

 2. Φαγητό και ποτό στη πτήση.

 3. Εισιτήρια εισόδων στα αξιοθέατα, μουσεία, και χώρους επισκέψεων.

 4. Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Όροι και Προϋποθέσεις

 1. Οι τιμές των ταξιδιωτικών πακέτων δεν αλλάζουν κατά την ώρα της κράτησης τους.

 2. Με την κράτηση των ταξιδιωτικών πακέτων δίνετε προκαταβολή 30% της αξίας των πακέτων και η εξόφληση τους γίνεται 21 μέρες περίπου πριν την αναχώρηση.

 3. Υπάρχει δυνατότητα ακύρωση των ταξιδιωτικών πακέτων βάσει των όρων και κανονισμών.

 

 

 

Cancellation Policy

 • In case of cancellation up to 45 days, before the date of arrival, 50 EUR per person will be charged. 

 • In case of cancellation later than 45 days, and up to 30 days, before the date of arrival 30 % of the total price will be charged. 

 • In case of cancellation later than 30 days, and up to 21 days, before the date of arrival 50 % of the total price will be charged. 

 • In case of cancellation later than 21 days, and up to 0 days, before the date of arrival 100 % of the total price will be charged. 

 • In case of no-show 100 % of the total price will be charged. 

TK