top of page
KASTORIA-1.jpg

Θεσσαλονίκη - Ιωάννινα - Καστοριά

8 Μέρες

Θεσσαλονίκη - Ιωάννινα - Καστοριά

8 Μέρες απο €695

Με πτήσεις της cYPRUS AIRWAYS

Πτήσεις

Departures: 10/07, 17/07, 24/07, 31/07, 07/08, 14/08, 21/08, 28/08

ΛΑΡΝΑΚΑ   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ            CY426   12:00 - 14:00

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ   ΛΑΡΝΑΚΑ            CY427   15:00 - 17:00

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για Θεσσαλονίκη. Άφιξη, παραλαβή και αναχώρηση για την Καστοριά με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια μεταφορά στην πόλη της Καστοριάς όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για δείπνο και για βόλτα στον παραλίμνιο δρόμο, στο Ντολτσό της παλιά πόλης με τα πλακόστρωτα δρομάκια και αρχοντικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΔΙΣΠΗΡΙΟ - ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ-ΜΟΝΗ ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ - ΠΡΕΣΠΕΣ

Πρόγευμα και επίσκεψη στον ηλικίας 7000 χρόνων λιμναίο οικισμό Δισπηλιό, που είναι ο αρχαιότερος νεολιθικός οικισμός της Ευρώπης. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη σπηλιά του Δράκου. Μέσα στη σπηλιά υπάρχει πλωτή γέφυρα από την οποία μπορεί κανείς να δει τις επτά λίμνες γλυκού νερού. Επόμενη στάση η Μονή Μαυρώτισσας που είναι χτισμένη στις όχθες της λίμνης με μοναδική θέα τη γύρω περιοχή. Κατόπι επίσκεψη στο μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων, όπου παρουσιάζονται σκηνές καθημερινού βίου των Ελλήνων, αναβιώνοντας ήθη και έθιμα. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη της Καστοριάς για γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε τον προστατευόμενο Εθνικό Δρυμό, των Πρεσπών. Η μικρή και η μεγάλη Πρέσπα είναι τα υγρά σύνορα μεταξύ Ελλάδας, Αλβανίας και της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Πρώτος σταθμός ο Άγιος Γερμανός. Εδώ θα δούμε τον ομώνυμο ναό με τις υπέροχες τοιχογραφίες του 11ου αιώνα. Στη συνέχεια θα πάμε στο τελευταίο και μοναδικό ελληνικό χωριό στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας, πριν τ’ Αλβανικά σύνορα, τους Ψαράδες. Στο κέντρο της Μικρής Πρέσπας βρίσκεται το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου. Εδώ θα επισκεφθούμε την ερειπωμένη εκκλησία του Aγίου Aχίλλειου του 11ου αιώνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα.

 

3η μέρα: ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΝΗΣΙ

Πρόγευμα και αποχαιρετούμε την πανέμορφη Καστοριά με κατεύθυνση τα Ιωάννινα. Άφιξη στα Ιωάννινα όπου θα κάνουμε την περιήγηση της πόλης για να δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της που επικεντρώνονται στο Κάστρο. Στη συνέχεια, καταλήγοντας στο μόλο θα επιβιβαστούμε σε βάρκες για να περάσουμε στο θρυλικό νησί της κυρά-Φροσύνης που βρίσκεται στην λίμνη Παμβώτιδα. Θα περιηγηθούμε στη μονή του Αγίου Παντελεήμονα (σήμερα λαογραφικό μουσείο) όπου ο Αλή Πασάς είχε βρει καταφύγιο, στην μονή του Αγίου Νικολάου των Φιλανθρωπινών, του 13ου αιώνα και θα κάνουμε την βόλτα μας στα πλακόστρωμα δρομάκια που θα μας μαγέψουν. Χρόνος ελεύθερος για προαιρετικό γεύμα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο.

 

4η μέρα: ΚΟΝΙΤΣΑ – ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Κόνιτσα. Η γοητευτική Κόνιτσα είναι αμφιθεατρικά χτισμένη στην πλαγιά του βουνού Τραπεζίτσα και έχει θέα την κοιλάδα της Κόνιτσας, όπου συναντώνται τρεις ποταμοί: Βοϊδομάτης, Αώος και Σαραντάπορος. Θα επισκεφτούμε το γεφύρι της Κόνιτσας, πάνω στον Αώο, σύμβολο της πόλης. Η κατασκευή του κράτησε 48 χρόνια (1823-1871). Στη μέση ακριβώς του γεφυριού υπάρχει καμπανάκι που προειδοποιούσε τους περαστικούς για τη δύναμη και την ένταση του αέρα. Θα δούμε παραδοσιακά πέτρινα σπίτια, παλιά αρχοντικά, πλακόστρωτα στενά, το ναό του Αγίου Νικολάου, το σπίτι όπου έζησε τα νεανικά του χρόνια ο Άγιος Παίσιος και το πατρικό της Χάμκως, της μητέρας του Αλή Πασά. Συνεχίζουμε για τη Μονή Μολυβδοσκέπαστης, ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια της Ελλάδας, μόλις λίγα μέτρα από τα αλβανικά σύνορα. Χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε για το Μονοδένδρι, που είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χωριά των Ζαγοχωριών. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στο καλντερίμι που οδηγεί στη Μονή της Αγίας Παρασκευής, στο χείλος της χαράδρας του Βίκου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: ΠΗΓΕΣ ΑΧΕΡΩΝΤΑ - ΒΑΡΚΑΔΑ ΣΤΟΝ ΑΧΕΡΩΝΤΑ - ΠΑΡΓΑ

Μετά το πρόγευμα θα έχουμε μια ολοήμερη εκδρομή στις δυτικές ακτές της Ελλάδας με χρώμα Ιονίου. Πρώτη στάση θα κάνουμε στην περιοχή Γλυκή όπου βρίσκονται οι πηγές του γνωστού από τη μυθολογία ποταμού Αχέρωντα. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στο κατάφυτο μονοπάτι που οδηγεί στις πηγές του μυθικού ποταμού που συνδέθηκε με την είσοδο των ψυχών στον Άδη. Στην συνέχεια θα πάμε στις εκβολές τους ποταμού Αχέρωντα, για να απολαύσουμε μια ξεχωριστή βαρκάδα στα υδάτινα μονοπάτια του μυθικού ποταμού. Επόμενος σταθμός η μαγευτική Πάργα. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και για να περπατήσετε στα στενά δρομάκια που οδηγούν στο κάστρο για να απολαύσετε μια μοναδική θέα προς τον γραφικό κόλπο με το πανέμορφο νησάκι της Παναγίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για τις τελευταίες βόλτες μας στα Ιωάννινα.

6η μέρα: ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ – ΒΕΡΓΙΝΑ – ΜΟΝΗ ΣΟΥΜΕΛΑΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα και αποχαιρετούμε τα Ιωάννινα με κατεύθυνση την Θεσσαλονίκη. Πρώτη στάση θα κάνουμε στο Μέτσοβο και χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στα πλακόστρωτα δρομάκια, να δείτε τις παραδοσιακές βρύσες και να απολαύσετε το εντυπωσιακό τοπίο. Στη συνέχεια επίσκεψη στην Μονή της Παναγίας Σουμελά. Η Μονή κτίστηκε από Πόντιους πρόσφυγες που μετέφεραν την εικόνα της από τον Πόντο. Χρόνος ελεύθερος για προαιρετικό γεύμα. Συνεχίζουμε για το μουσείο της Βεργίνας με τους Βασιλικούς Τάφους των Αρχαίων Μακεδόνων. Τελικός προορισμό η Θεσσαλονίκη. Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος.

 

7η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος. Ακολουθεί περιήγηση όπου θα δούμε αρκετά αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης μετά θα ανηφορήσουμε για την Άνω Πόλη που βρίσκονται τα Κάστρα για μια πανοραμική θέα της πόλης και κατηφορίζοντας θα κάνουμε στάση στον Άγιο Δημήτριο. Το βράδυ θα περπατήσουμε μέχρι τα Λαδάδικα όπου θα έχουμε προαιρετικό δείπνο με ζωντανή μουσική.

 

8η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο για το ταξίδι της επιστροφής στην Λάρνακα.

Book_Now_Button.png

Περιλαμβάνονται

 1. Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα– Θεσσαλονίκη –Λάρνακα.

 2. Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.

 3. Μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μια χειραποσκευή μέχρι 10 κιλά.

 4. Διαμονή για δύο (2) βράδια σε κεντρικό ξενοδοχείο 5* στην Καστοριά.

 5. Διαμονή για τρία (3) βράδια σε κεντρικό ξενοδοχείο της επιλογής σας στα Ιωάννινα.

 6. Διαμονή για δύο (2) βράδια σε κεντρικό ξενοδοχείο 4* στην Θεσσαλονίκη.

 7. Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία.

 8. Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά.

 9. Μεταφορές και εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενο πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.

 10. Έμπειρος αρχηγός-συνοδός καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής.

 11. Εισιτήρια για την βαρκάδα στον ποταμό του Αχέρωντα.

 12. Εισιτήρια για τις βάρκες στο νησί των Ιωαννίνων.

 13. Ασφάλεια ταξιδιού.

 14. Φ.Π.Α.

  

Δεν Περιλαμβάνονται

 1. Εισιτήρια εισόδου στους χώρους επισκέψεων

 2. Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.

 3. Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Cancellation Policy

 • Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 40% της αξίας του ταξιδιού

 • Εξόφληση μέχρι 21 μέρες πριν την αναχώρηση

 • Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 100.00 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.

 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [44] και [31] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.

 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [30] και [21] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.

 • Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού.

 • Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.

χτ

bottom of page