top of page
bulgaria-local-laws-and-customs.jpg

Ελλάδα - Βουλγαρία

8 Μέρες απο €660

Ελλάδα - Βουλγαρία

8 Μέρες απο €660

Με πτήσεις της Cyprus Airways

Πτήσεις

10/07, 17/07, 24/07, 31/07, 07/08, 14/08, 21/08, 28/08

ΛΑΡΝΑΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ     CY 426   12:00 - 14:00

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  ΛΑΡΝΑΚΑ    CY 427   15:00 -17:00

 

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ–ΞΑΝΘΗ- ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για Θεσσαλονίκη. Άφιξη, παραλαβή και αναχώρηση για τη Ξάνθη, με τα υπέροχα αρχοντικά της. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την Κομοτηνή. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΚΟΜΟΤΗΝΗ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ–ΦΕΡΕΣ–ΣΟΥΦΛΙ–ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ–ΟΡΜΕΝΙΟ- ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την Αλεξανδρούπολη. Χρόνος για βόλτα στον παραλιακό με τον φάρο και στη συνέχεια ακολουθώντας μια βόρεια πορεία κατά μήκος του ποταμού Έβρου μέχρι το Ορμένιο που είναι τα σύνορα με την Βουλγαρία θα σταματήσουμε στις Βυζαντινές Φέρες για επίσκεψη στην ιστορική εκκλησία της Κοσμοσώτηρας, στο ξακουστό για τα μεταξωτά του Σουφλί και στην Ορεστιάδα. Το Ορμένιο είναι το βορειότερο κατοικημένο χωριό της Ελλάδας, εδώ βρίσκεται ο συνοριακός σταθμός όπου θα έχουμε τελωνιακό έλεγχο. Νωρίς το απόγευμα κατευθυνόμαστε προς την Φιλιππούπολη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΠΑΤΣΚΟΒΟ

Μετά το πρόγευμα επίσκεψη σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Χριστιανικής αρχιτεκτονικής και ένα από τα μεγαλύτερα και αρχαιότερα Ορθόδοξα μοναστήρια στην Ευρώπη, το μοναστήρι Μπάτσκοβο ή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Επιστροφή στην Φιλιππούπολη που είναι κτισμένη στις όχθες του Έβρου και απλώνεται πάνω σε επτά χαμηλούς λόφους, είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης. Επίσκεψη στην παλιά πόλη, στο Λαογραφικό μουσείο Κουγιουμτζόγλου, στο σπίτι του Λαμαρτίνου, στο λόφο των Απελευθερωτών, στον πύργο του Ρολογιού, στο Ιμαρέτ τζαμί, στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και στο Ρωμαϊκό θέατρο. Το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο για ψώνια και βόλτα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ – ΣΟΦΙΑ - ΒΙΤΟΣΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Σόφια την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Η γνωριμία της πόλης αρχίζει μετά την άφιξη μας. Πρώτα θα δούμε τον καθεδρικό Ναό του Αλεξάντερ Νέφσκι. Ένας ναός με ρυσούς και χάλκινους θόλους που φημολογείται πως είναι το πιο φωτογραφημένο μνημείο της Βουλγαρίας. Δίπλα από τον καθεδρικό ναό, βρίσκεται η Βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Σοφίας αλλά και το μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη, το οποίο είναι στη μνήμη των πεσόντων για την Βουλγαρία και φωτίζεται από αέναη φλόγα. Θα δούμε επίσης το Κοινοβούλιο, το εθνικό θέατρο «Ιβαν Βαζώφ» του οποίου η πρόσοψη απαρτίζεται από έξι άσπρες μαρμάρινες στήλες και απεικονίζουν τον Απόλλωνα και τις Μούσες. Ο τελευταίος μας σταθμός πριν καταλήξουμε στο ξενοδοχείο, θα είναι το όρος Βίτοσα, στο οποίο θα μεταβούμε με το τελεφερίκ. Εκεί θα θαυμάσουμε την εκπληκτική θέα της πόλης από ψηλά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΣΟΦΙΑ

Πρόγευμα και η μέρα μας είναι ελεύθερη στη Σόφια. Θα έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας για να επισκεφτείτε όποια σημεία εσείς επιθυμείτε. Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να επισκεφτείτε τα προάστια της Σόφιας και συγκεκριμένα την Μπογιάνα στο οποίο βρίσκεται το Μουσείο Εθνικής Ιστορίας. Πολύ κοντά θα βρείτε την εκκλησία Μπογιάνα η οποία φημίζεται για τις τοιχογραφίες της και αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Εάν η βόλτα σας είναι κοντά στον καθεδρικό ναό, μπορείτε να επισκεφτείτε την υπαίθρια αγορά. Το βράδυ θα έχουμε δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα με μουσική και χορούς.

6η μέρα: ΣΟΦΙΑ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΡΙΛΑΣ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα και αποχαιρετούμε τη Σόφια. Πρώτη στάση θα κάνουμε στο ιστορικό μοναστήρι της Ρίλας, τη μεγαλύτερη και τη πιο φημισμένη Ορθόδοξη Μονή της Βουλγαρίας. Συνεχίζουμε για το Σαντάνσκι, είναι ο πιο γνωστός ιαματικός προορισμός της Βουλγαρίας με απέραντα πάρκα. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και αποχαιρετούμε την Βουλγαρία με στάση στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Άφιξη αργά το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος. Ακολουθεί περιήγηση όπου θα δούμε αρκετά αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης μετά θα ανηφορήσουμε για την Άνω Πόλη που βρίσκονται τα Κάστρα για μια πανοραμική θέα της πόλης και κατηφορίζοντας θα κάνουμε στάση στον Άγιο Δημήτριο. Το βράδυ θα περπατήσουμε μέχρι τα Λαδάδικα όπου θα έχουμε προαιρετικό δείπνο με ζωντανή μουσική.

 

8η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρόγευμα και αποχαιρετούμε την Νύμφη του Θερμαϊκού με προορισμό το αεροδρόμιο για τη πτήση προς Λάρνακα με τις βαλίτσες γεμάτες με πανέμορφες εικόνες από τα μαγευτικά μέρη που επισκεφτήκαμε.

Book_Now_Button.png

Περιλαμβάνονται

 

 • Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα – Θεσσαλονίκη – Λάρνακα.

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.

 • Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία.

 • Μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μια χειραποσκευή μέχρι 10 κιλά.

 • Διαμονή για ένα (1) βράδυ σε ξενοδοχείο 3* στην Κομοτηνή.

 • Διαμονή για δύο (2) βράδια σε κεντρικό ξενοδοχείο 4* στη Φιλιππούπολη.

 • Διαμονή για δύο (2) βράδια σε κεντρικό ξενοδοχείο 4* στη Σόφια.

 • Διαμονή για δύο (2) βράδια σε ξενοδοχείο 4* στην Θεσσαλονίκη.

 • Πρόγευμα μπουφέ καθημερινά.

 • Δύο (2) γεύματα στο ξενοδοχείο της Φιλιππούπολης.

 • Ένα (1) δείπνο στο ξενοδοχείο της Σόφιας.

 • Ένα (1) δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα με μουσική και χορούς στη Σόφια.

 • Μεταφορές και εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενο πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.

 • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

 • Ασφάλεια ταξιδιού

 • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

 

 • Εισιτήρια εισόδου στους χώρους επισκέψεων.

 • Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.

 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Όροι και Πολιτική Ακύρωσης

 

 • Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 40% της αξίας του ταξιδιού

 • Εξόφληση μέχρι 21 μέρες πριν την αναχώρηση

 • Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 100.00 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.

 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [44] και [31] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.

 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [30] και [21] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.

 • Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού.

 • Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.

XT

bottom of page