top of page

Αλεξανδρούπολη - Κωνσταντινούπολη - Θεσσαλονίκη

8 Μέρες απο €987

Με απευθείας πτήσεις της Cyprus Airways

Πτήσεις

Departures: 17/07 ,24/07 ,07/08

ΛΑΡΝΑΚΑ   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ           CY426   07:00 - 09:00

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ   ΛΑΡΝΑΚΑ           CY427   10:00 - 12:00

Διανυκτερεύσεις: Αλεξανδρούπολη (2), Κωνσταντινούπολη (4), Θεσσαλονίκη (1) 

 

1η Μέρα: Λάρνακα - Θεσσαλονίκη - Καβάλα - Ξάνθη - Αλεξανδρούπολη
Αναχώρηση από Λάρνακα για τη Θεσσαλονίκη. Αφιξη, υποδοχή από τους αντιπροσώπους μας και αναχώρηση για την Αλεξανδρούπολη. Στάση για καφέ στη Καβάλα και για μια γνωριμία με την πόλη και αμέσως μετά θα επισκεφθούμε την Ξάνθη, όπου θα δούμε την Πλατεία του Βασιλέως Γεωργίου και το ρολόι, σήμα κατατεθέν της πόλης, την περιοχή με τα αρχοντικά σπίτια και σπίτια εργατών που διασώζονται χάριν σε νόμο που απαγόρευε την οποιαδήποτε εξωτερική αλλαγή των κατοικιών. Εδώ βρίσκεται και το παλιό δημαρχείο που ανήκε στον καπνέμπορο Μωυσή και αποτελεί ένα από τα ωραιότερα κτήρια στον οικισμό. Ελεύθερος χρόνος και συνεχίζουμε για την Αλεξανδρούπολη. Άφιξη, τακτοποίηση δωματίων.

 

2η Μέρα: Αλεξανδρούπολη - Δέλτα Έβρου - Φέρες - Σουφλί - Δάσος Δαδιά 
Σήμερα θα επισκεφθούμε το χωριό Λουτρά όπου βρίσκεται το Κέντρο πληροφόρησης για το Εθνικό Πάρκο του Δέλτα. Είναι ένας από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους στην Ευρώπης. Εδώ θα πάρουμε τις πρώτες πληροφορίες από το προσωπικό αλλά και με προβολή ταινίας. Ακολούθως θα περιηγηθούμε στο Δέλτα. Συνεχίζουμε για τις Φέρες, όπου θα επισκεφτούμε τον βυζαντινό ναό της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας, μικρογραφία της Αγίας Σοφιάς της Κωνσταντινούπολης. Συνεχίζουμε για το περίφημο Σουφλί με τα χαρακτηριστικά κουκλόσπιτα, γνωστό για τα υφαντά και τα μεταξωτά του και τέλος θα καταλήξουμε στο χωριό Δαδιά, με το περίφημο δάσος του, που πρόσφατα έχει ανακηρυχθεί Εθνικό Πάρκο. Συναντάμε 36 από τα 38 πιο σπάνια αρπακτικά πουλιά της Ευρώπης. Επιστροφή στην Αλεξανδρούπολη και ακολουθεί περιήγηση της πόλης, όπου μεταξύ άλλον θα δούμε τον ψηλό φάρο σύμβολο της πόλης από το 1880.

 

3η Μέρα: Αλεξανδρούπολη - Κωνσταντινούπολη - Μπαλουκλί - Μονή Χωράς - Παναγία Βλαχερνών
Αναχωρούμε για τα σύνορα, όπου θα περάσουμε την γέφυρα των Κήπων. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη όπου και θα περιηγηθούμε από τα Χερσαία Τείχη μέχρι την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής (Παναγιά Μπαλουκλιώτισσα) όπου βρίσκονται και οι τάφοι των Πατριαρχών. Συνεχίσουμε για την Μονή της Χώρας, με τα περίφημα ψηφιδωτά που σώζονται στους έσω και έξω νάρθηκες, και θα κλείσουμε με επίσκεψη στην Παναγία Βλαχερνών, όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626μ.χ. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση δωματίων.

 

4η Μέρα: Κωνσταντινούπολη - Κλασική Ξενάγηση 
Στη σημερινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε την Αγία Σοφία, την εκκλησία θρύλο η οποία χτίστηκε από τον Ιουστινιανό και είναι ένα από τα πλέον σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο περίφημο Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ, γνωστό σαν Μπλε Τζαμί. Μπροστά στην πλατεία του Σουλτάν Αχμέτ διακρίνονται τα απομεινάρια του Ιπποδρόμου, με τον Χάλκινο Τρίποδα των Δελφών, τη στήλη του Κωνσταντίνου Πορφυρογέννητου, και τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου. Θα δούμε τον Βυζαντινό ιππόδρομο, μέρος που ξεκίνησε η διάσημη «Στάση του Νίκα» και το Βυζαντινό Υδραγωγείο με τους 336 κίονες, το οποίο κτίστηκε για πρώτη φορά επί Κωνσταντίνου, επεκτάθηκε επί Ιουστινιανού και επικράτησε να λέγεται «Υδραγωγείο του Ιουστινιανού». Είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή από τις 60 που χτίστηκαν επί βυζαντινής αυτοκρατορίας. Θα επισκεφθούμε το Τοπ Καπί, παλάτι των Σουλτάνων, με ωραιότατους εσωτερικούς κήπους και αυλές, σήμερα μουσείο των ανεκτίμητων θησαυρών τους. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

5η μέρα: Κωνσταντινούπολη - Κρουαζιέρα στα Πριγκηπόννησα 
Πρόγευμα και ολοήμερη εκδρομή στα Πριγκηπόνησα. Περνούμε στη Ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης από την Κρεμαστή Γέφυρα για να πάρουμε το πλοιάριο για τα Πριγκηπόνησα. Πρώτη στάση είναι η νήσος Χάλκη όπου με άμαξες θα ανέβουμε στο «Λόφο της Ελπίδας» όπου βρίσκεται η Θεολογική Σχολή, με τους πνευματικούς θησαυρούς που φυλάσσονται στη βιβλιοθήκη της με τα 130.000 βιβλία και θα προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας. Συνεχίζουμε για την Πρίγκηπο το μεγαλύτερο νησί των Πριγκιποννήσων, και το πιο όμορφο από τα νησιά. Χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στο νησί. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο με θέα τη θάλασσα του Μαρμαρά. Επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη. Διανυκτέρευση.

 

6η Μέρα: Κωνσταντινούπολη - Αιγυπτιακή αγορά - Κλειστή αγορά - Κρουαζιέρα Βοσπόρου
Σήμερα θα επισκεφθούμε την αγορά των Μπαχαρικών (Αιγυπτιακή αγορά) όπου θα βρείτε μπαχαρικά όπως πιπέρι, ρίγανη, κάρυ καθώς και ζαχαρωτά, λουκούμια και μεγάλη ποικιλία από ξηρούς καρπούς. Θα συνεχίσουμε για το πολύβουο Καπαλί Τσαρσί -την Σκεπαστή Αγορά- με τα 4.000 καταστήματα. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Ακολουθεί κρουαζιέρα στις όχθες του Βοσπόρου, από όπου θα θαυμάσουμε την υπερσύγχρονη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου που συνδέει την Ευρώπη με την Ασία. Διανυκτέρευση.

 

7η Μέρα: Κωνσταντινούπολη - Πατριαρχείο - Κομοτηνή - Θεσσαλονίκη 
Πρόγευμα και σήμερα θα επισκεφθούμε το Πατριαρχείο όπου θα δούμε το ναό του Αγ. Γεωργίου, την Κλειστή Πύλη, το χώρο μαρτυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε’. Αναχωρούμε οδικώς για τη Θεσσαλονίκη με σταθμό την Κομοτηνή. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα (προαιρετικά). Άφιξη το βράδυ στην Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση δωματίων και διανυκτέρευση.

 

8η Μέρα: Θεσσαλονίκη - Λάρνακα 
Πρόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής στη Λάρνακα.

Book_Now_Button.png

Περιλαμβάνονται

 1. Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα - Θεσσαλονίκη - Λάρνακα με Blue Air.

 2. Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.

 3. Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* με πρόγευμα τύπου μπουφέ.

 4. Τέσσερα γεύματα/δείπνα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

 5. Μεταφορές, εκδρομές και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

 6. Οι άμαξες στην Χάλκη (μόνο ανάβαση).

 7. Κρουαζιέρα Βοσπόρου και Πριγκηπόνησα.

 8. Εισιτήριο και καραβάκι για το Δέλτα Έβρου.

 9. Έμπειρος ελληνόφωνος ξεναγός / αρχηγός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

 10. 1 αποσκευή 20kg και 1 χειραποσκευή 10kg.

 11. Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας.

 12. Φ.Π.Α.

  

Δεν Περιλαμβάνονται

 1. Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.

 2. Τα ποτά στα γεύματα.

 3. Δικαιώματα εισόδων προαιρετικά.

 4. Έκδοση βίζας $20.

 5. Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Όροι και Προϋποθέσεις

 1. Οι τιμές των ταξιδιωτικών πακέτων δεν αλλάζουν κατά την ώρα της κράτησης τους.

 2. Με την κράτηση των ταξιδιωτικών πακέτων δίνετε προκαταβολή 30% της αξίας των πακέτων και η εξόφληση τους γίνεται 10 μέρες περίπου πριν την αναχώρηση.

 3. Υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης των ταξιδιωτικών πακέτων βάσει των όρων και κανονισμών.

 

 

 

Cancellation Policy

 • In case of cancellation up to 45 days, before the date of arrival, 100 EUR per person will be charged. 

 • In case of cancellation later than 45 days, and up to 30 days, before the date of arrival 30 % of the total price will be charged. 

 • In case of cancellation later than 30 days, and up to 21 days, before the date of arrival 50 % of the total price will be charged. 

 • In case of cancellation later than 21 days, and up to 0 days, before the date of arrival 100 % of the total price will be charged. 

 • In case of no-show 100 % of the total price will be charged. 

TK

bottom of page